Uitzicht

Dinsdag 30 Oktober 2007 om 21:23

Later, als ik groot ben, wil ik zó wonen... (of op een van deze andere prachtlocaties)

Reken maar!

Zondag 28 Oktober 2007 om 08:47

Vanmorgen vieren we in de kinderdienst de afsluiting van het vakantiebijbelfeest met véél kinderliederen en véél muziek. Marina maakte een videopresentatie voor deze dienst waar ik he-le-maal blij van word!
Problemen met browsers, video-plugins of QuickTime in het algemeen? Bekijk 'm op YouTube!

Morgen vroeg licht!

Zaterdag 27 Oktober 2007 om 21:22

En ook weer een uurtje vroeger donker, maar daar denken we nog even niet aan ;-)

VakantieBijbelFeest 2007

Donderdag 25 Oktober 2007 om 22:56

Reken Maar! was het thema van het vakantiebijbelfeest dit jaar, en reken maar dat we hebben genoten. Drie dagen spatte het plezier eraf, drie dagen vol muziek, creativiteit, prachtige verhalen, blije kinderen en enthousiaste medewerkers. Joëlle nam de zangleiding voor haar rekening, Rineke de catering, Ilia maakte de website en speelde djembé, Marina was hoffotograaf en leiding bij de vogels en ondergetekende verzorgde de dagleiding. En Jochum? Die genoot zo mogelijk nog het meest!

Herfstbos

Zondag 14 Oktober 2007 om 20:45Wellicht de laatste zonovergoten zondag van het jaar - daar moesten we natuurlijk even van genieten! Meer plaatjes van de wandeling die we vanmiddag door de bossen bij Lage Vuursche maakten vindt u in m'n Flickr herfstfoto's set. Prachtige padde(n)stoelen en zwammen, maar tot mijn spijt kan ik aan de meeste exemplaren geen naampje hangen. Mocht u wél weten hoe al dat fraais heet, voeg dan alstublieft even een reactie, note of tag toe bij de betreffende foto in de Flickr set!

Achterkant

Vrijdag 12 Oktober 2007 om 11:09

Maak u geen zorgen, KQ heeft geen nieuw management dat de koers radicaal omgooit. Maar in het kader van het onregelmatige persoonlijke tintje op deze site laat ik u hier een glimpje zien van de resultaten van de cursus modeltekenen waarmee ik gisteravond ben gestart. Dat was zweten, en niet alleen vanwege de (om begrijpelijke redenen) hoge temperatuur in het lokaal van de plaatstelijke Volksuniversiteit. Om een indruk te krijgen van het aanvangsniveau van de cursisten liet de docente ons afwisselend met links en rechts tekenen en kregen we met hoge regelmaat nieuwe poses van het model uit te werken. Soms één minuut de tijd, vaak twee, een enkele keer 10 à 15 minuten. Poeh hé, dat is hard werken!

Bovenstaande schets is het resultaat van 10 minuten rechtshandig tekenen. De linkshandige schetsen zijn niet om aan te zien, de éénminuten varianten al evenmin. Maar leerzaam was het wel! En ik heb respect gekregen voor dit model. Een enkel woord van de docente en ze modelleerde haar rubensfiguur in een nieuwe klassieke positie, om zo doodstil te blijven zitten in afwachting van de volgende opdracht. Over hard werken gesproken...

Aptera

Vrijdag 12 Oktober 2007 om 10:52

In 2008 koop je voor zo'n kleine $30.000 deze hybride driewieler. Dankzij de uitstekende aerodynamische vormgeving en een high-tech dieseltje verbruikt hij minder dan 1 liter per 100 km. Now we're talkin'...
Meer info op aptera.com.

Achtergrond

Zondag 07 Oktober 2007 om 20:00

Weinig updates op KQ - een veeg teken dat de voltallige redactie (ik, zei de gek) omkomt in het werk. Maar er moet ook tijd zijn voor ontspanning, dus zijn we zaterdag naar Den Helder getogen om Pa's aanstaande verjaardag te vieren. Onderstaande wallpapers - opklikken tot groot formaat - vonden hun oorsprong in de tuin van mijn ouders (Blauwe Winde) of tijdens de wandeling die we daar maakten (Grote Parasolzwammen).


Naar verluid smaken parasolzwammen anijsachtig, zoet en pittig. Even door een beslagje halen, frituren en hopla, een lekkere snack. Nou ja, snack... meer een hoofdgerecht voor de hele familie.