Gitar Idols

Woensdag 30 April 2008 om 18:52

Ik weet het, idols te over. Toch vraag ik even uw aandacht voor David Wallimann, gitarist van Glass Hammer en deelnemer aan Guitar Idol 2008. In tegenstelling tot veel van zijn mededingers probeert David niet zoveel mogelijk nootjes zo freaky mogelijk uit zijn instrument te persen, maar speelt hij zó met harmonie, melodie en ritme dat hij alleen al dáárom een finaleplaats verdient. Wat mij betreft is hij een van de meest getalenteerde christelijke progressieve rock musici. Kortom: bekijk z'n video inzending en overweeg voor 'm te stemmen!

Koninginnedag 2008

Woensdag 30 April 2008 om 14:59

We beginnen het zowaar te leren. De eerste voorzorgsmaatregel was gewoon met de fiets gaan, dan kun je geen grote dingen mee naar huis nemen. De tweede was niet te vroeg gaan (dan is de keuze te groot), niet te laat (dan krijg je alles vrijwel gratis mee) maar nét na het middaguur. De derde was geen contanten meenemen, maar die truc werd helaas door een pinautomaat op de vrijmarkt tenietgedaan. Desondanks was de schade te overzien.

Ilia scoorde opnieuw een PlayStation spel en sleepte op de valreep nog een stuurtje voor de PS2 mee. Jochum is helemaal blij met Shrek II, ook al voor de PS2. Rineke scoorde een echte oude koektrommel-die-wél-sluit (nooit geweten dat daar een trauma zat, maar dat is dan nu opgelost) en een stapel LP's van Ricky en Slingertje Elly en Rikkert, waaronder een paar die ik niet eens kende. En ik... heb de afgebeelde platen (goeddeels in mint conditie) bemachtigd, waarmee ik straks m'n luisterhoekje maar eens ga inwijden.

Capstan table

Dinsdag 29 April 2008 om 19:29

Functioneel én mooi: dat is nog eens een tafel met een twist! Bekijk de video voor het 'wow'-effect. Oók 'wow' is de prijs... gemiddeld tussen de 25 en 35 duizend Britse ponden. Exclusief BTW.

Psalmen voor Nu - preview

Zaterdag 26 April 2008 om 01:01

Het is veel te laat om nu een uitgebreid verslag te gaan schrijven, maar speciaal voor het Psalmen voor Nu team (waarvan ik weet dat sommigen meelezen) tóch alvast een paar foto's en een stukje video van het weergaloze concert van vanavond in Tivoli. Het komt niet vaak voor dat ik een live-uitvoering beter vind dan de CD, maar dit is zo'n gelegenheid. Het vuur spatte er van af, de sfeer was - helemaal in de tweede helft - geweldig en zowel oudgediende Sergej als nieuwkomer Eline zongen de sterren van de hemel. Later krijgt u meer van me, wat eerste impressies na de break!

One Day Poem Pavilion

Dinsdag 22 April 2008 om 10:51

De bloemrijke website gaat mij iets te ver in de duiding van de kunst - maar wellicht is het daar een thesis voor. Mijn suggestie voor u: bekijk de timelapse video van dit experiment met licht, schaduw en typografie en geniet gewoon van de creativiteit van Jiyeon Song. En sla de experimenten niet over!

Moya Brennan

Dinsdag 15 April 2008 om 18:13

Máire (spreek uit: Moya) Brennan, beter bekend als the voice from Clannad trad gisteravond op in Vredenburg Leidsche Rijn, de tijdelijke concertzaal die tussen Utrecht en Leidsche Rijn is verrezen. Nou ja, verrezen... met zijn toegangsweg van gravel lijkt het er meer op dat een grote rode schoenendoos zomaar tussen het braakliggende land en de snelwegen uit de hemel is komen vallen. In elk geval klonk er hemelse muziek, gisteravond: zó ongeveer stel ik me voor dat de engelen zingen. Samen met Marina genoot ik van de muzikaliteit en passie van een vrouw die ons onderdompelde in dromerige klanklandschappen en schitterende Ierse en Keltische melodieën. We hadden prachtige plaatsen: een paar van de 99 foto's die ik maakte vindt u in een Flickr setje dat ik even snel heb aangemaakt. Later wellicht meer, als ik daar de tijd voor vind.

Marina maakte een mooie compilatie van de filmpjes die ze schoot met haar Ixus - en ik heb ook wat in elkaar geknutseld van mijn trillende beelden. Video's na de break!

Waar neem je aanstoot aan?

Zaterdag 12 April 2008 om 11:00

Website WhatTheyPlay.com vroeg in een poll waar ouders aanstoot aan nemen in computerspellen. Ligt het nu aan mij, of is er iets heel erg mis met de perceptie van wat normaal en gezond menselijk gedrag is?

Gekleurde blaadjes

Donderdag 10 April 2008 om 09:54

Soms waan ik me in een raar soort spelshow. Zo een waarin je, als je in het holst van de nacht je moede lijf de trap op heb gesleurd, onverwacht een opdracht aantreft op je slaapkamerdeur... Maar zoiets geeft het leven wel meer kleur!

(pot)loodrecht

Maandag 07 April 2008 om 14:59

Joëlle is creatief met Ikea potloodjes...

El Shaddai

Zondag 06 April 2008 om 23:31

Vanochtend was onze lectrix Marijke ziek. Als brenger van het slechte nieuws kreeg ik meteen de vraag of ik dan in haar plaats de lezing wilde verzorgen. "Geen probleem, waarom niet?" vroeg ik retorisch. "Omdat het geen eenvoudige lezing is..." antwoordde Mark. En daarin had hij gelijk. Openbaringen 16 is een schrikwekkend hoofdstuk, waarin zeven engelen met zeven schalen gevuld met de woede (je kunt ook vertalen: met de hartstocht) van God over de aarde worden uitgezonden om dood en verderf te zaaien.

Lichtwijzer

Vrijdag 04 April 2008 om 16:31

Ronduit briljant bedacht, deze Bulbdial Clock. Mocht hij ooit in productie gaan, dan heb ik nog wel een stijlvol draaiplateau van een klassiek platenspeler liggen om die twee te combineren toe mijn ultieme klok.

Gaatjes

Vrijdag 04 April 2008 om 12:14

"Je moet goed poetsen!" Tandarts Els keek vriendelijk maar ernstig, om de boodschap te benadrukken die sowieso al goed doorgekomen was. Want Jochum had tussen alle sussende en kalmerende woorden door duidelijk 'gaatjes' opgevangen.

Fireflight - Unbreakable

Woensdag 02 April 2008 om 13:11

Op d' een of and're wijze is Fireflight, en dan vooral frontvrouw Dawn Richardson, er tot nu toe in geslaagd onder m'n radar door te vliegen. Dat ligt echt aan mij: ze blijken tot de meestgedraaide bands in de Amerikaans Christelijke rockscene te behoren. Ik heb dus gewoon niet goed opgelet en daarmee echt iets gemist, want boy-oh-boy, wat een kracht! Bekijk de video van Unbreakable, de titelsong van hun nieuwe album.