You, sir, have got balls.

Zondag 25 Januari 2009 om 21:27

Kunst

Het blijkt een sinds 2005 terugkerend fenomeen: LightArt Kijkduin. We hadden geen idee. Joëlle wist het ons te vertellen toen we in Kijkduin arriveerden, nadat we vanmiddag impulsief besloten naar de zee te willen, even impulsief besloten haar op te halen toen ze via Twitter daar beleefd om vroeg en reedsch en route Kijkduin uitkozen als dichtstbijzijnd noordzeestrand, uitgaand van de veronderstelling dat de kortste verbinding tussen twee punten een recht lijnstuk is - en geen lijn: een lijn heeft immers geen begin of eind. Maar dat terzijde. Kobus zou ook komen, maar is waarschijnlijk even voorbij Enkhuizen gestrand met zijn fiets...

Anyway. Omdat we dus niet voor de kleurige ballen gingen maar om de zeelucht op te snuiven (hetgeen maar mondjesmaat lukte vanwege de sterke aflandige wind) heb ik de meeste foto's van het strand en de zee gemaakt. Pas toen we na een kop warme Chocomel met slagroom ruim na zonsondergang weer naar de auto wandelden werden we echt gegrepen door de bijzondere uitstraling van de ballen.

U vindt alle plaatjes in de Flickr-set! Voor de liefhebbers die de zee willen zien bewegen staat er na de break een videofragmentje.

Omdat het nog zo lang duurt voor het zomer is...

Dinsdag 20 Januari 2009 om 13:07

Toon mij de inhoud van uw zakken...

Dinsdag 13 Januari 2009 om 22:23

2009-01/mp_fyp_if_the_contents_of_your_pockets_tell_who_you_are_than_this_is_me.jpg

... en ik zal u zeggen wie u bent.

Zonsondergang over Middelwaard

Zondag 11 Januari 2009 om 18:48

Zonsondergang over Middelwaard

Dezelfde 'Narnia boom' van eergisteren

Niet de zon, maar de maan - boven de Lek bij Vianen. Sluitertijd van 6 seconden.

Zonsopgang over Kortenhoeven

Zaterdag 10 Januari 2009 om 10:44

Zonsopgang over Kortenhoeven

Narniabomen

Vrijdag 09 Januari 2009 om 17:55

Narniaboom

Narniabomen, zo noemt mijn liefste dit soort prachtige berijpte bomen. Vanmorgen liepen we even een rondje Middelwaard. Later volgt een uitgebreidere selectie, maar een eerst ronde is alvast te vinden in een flickr-setje.

Let it snow, let it snow...

Donderdag 08 Januari 2009 om 09:41

Park Oudegein

I Am Second

Woensdag 07 Januari 2009 om 18:55

En dan loop je, al huppelend over het wereldwijde web, zomaar tegen een bijzonder project aan...

Whatever your thoughts on Jesus, the church or organized religion as a whole, I think the stories on iamsecond.com will challenge your notions of who God is and how He fits into modern life.

En daarmee zegt Trey Hill niets teveel. I Am Second is een plek om uren te verdwalen, luisterend en kijkend naar echte mensen die echte verhalen vertellen over hun echte levens, en hoe ze daarin God ontmoetten - of juist niet. Van American Football coach Joe Gibbs tot voormalig Korn gitarist Brian Welch. Zonder opsmuk, zonder kerkelijke maniertjes - come as you are. I Am Second is een lokaal initiatief van christenen uit North-Texas, maar met wereldwijde zeggingskracht.

De redding van JPG Mag: Economy 2.0

Maandag 05 Januari 2009 om 09:25

JPG Mag is een bijzonder concept. Van origine een grassroots beweging rondom een initiatief van het echtpaar Derek en Heather Powazek-Champ bestaat JPG Mag nu uit een community van fotografen, een magazine (als in: papier) en een website. De community gebruikt de gratis website om eigen foto's te uploaden en elkaars materiaal te beoordelen. Een redactie maakt de finale selectie en stelt zesmaal per jaar het betaalde magazine samen: hoge kwaliteit drukwerk, wereldwijd gedistribueerd via newsstands en abonnementen. Wordt je foto geplaatst, dan is de beloning een jaarabonnement op het blad.

Een boeiend initiatief, zowel uit fotografisch oogpunt als business wise gezien: een 2.0 bedrijf, zou dat mogelijk zijn? Na een paar weken de kat uit de boom te hebben gekeken nam ik een tweejarig abonnement, ergens eind 2007. Enerzijds omdat ik me graag laat inspireren door fraaie fotografie, anderzijds omdat ik het initiatief graag wilde steunen.

Afgelopen vrijdag ging er een mailtje uit naar de leden, waarin het management aangaf vandaag de stekker uit het bedrijf te trekken omdat JPG Mag niet rendabel was. Op de een of andere manier is dat mailtje bij mij niet aangekomen, hoewel ik in mijn mailpreferences had aangegeven op de hoogte te willen blijven. Maar via Twitter bereikte het nieuws mij alsnog, toen Alexander Muse en Mike Arrington opeens repten over een reddingsplan voor JPG Mag. Ik ben er ingedoken en zag tot mijn verrassing economie 2.0 live in werking.

Ochtend op de lekbrug

Zaterdag 03 Januari 2009 om 10:53

Zonsopgang over Vianen

Rijp

Oude lekbrug in de ochtendmist

Vanmorgen vroeg kostte het de zon zichtbaar moeite om door het dikke wolkendek heen te prikken, waarbij Vianen in een rode gloed kwam te liggen. De vrieskou van de nacht had een mooi laagje rijp achtergelaten en de oude lekbrug lag er verlaten bij. Meer plaatjes in de Flickr-set.

Nieuwjaarsdag

Vrijdag 02 Januari 2009 om 21:13

IJskristallen

IJzig koud