OS X 10.3 Panther

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 12:06

Mark Pilgrim zet de wijzigingen ten opzichte van Jaguar op een rijtje. Nice!
What's New

Zonnestorm

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 11:25

Vandaag en morgen wordt de aarde getroffen door een storm van elektrisch geladen deeltjes, het gevolg van twee erupties van de corona van de zon. Deskundigen verwachten geen grote gevolgen, hooguit wat probleempjes met de radio- en telecommunicatie. Veel interessanter is daarom het gegeven dat die deeltjes onze dampkring laten gloeien. Dat levert een aurora op, een zwakke lichtgloed met rode of groene tinten. Dit verschijnsel is ook bekend als poollicht, omdat het doorgaans alleen te zien is op hoge altitudes, boven de poolcirkel. Dankzij de zonnestorm maken we nu ook in Nederland serieus kans poollicht te zien, als de bewolking tenminste mee wil werken. De voorpelling zit tegen...
Alles over sterrenkunde .nl

Winter

Vrijdag 24 Oktober 2003 om 09:27

Dankzij een matig nachtvorstje (-7° C) is het in een keer exit herfst... Op de foto de entree van de Sensys burelen. Toen ik vanmorgen de deur uitstapte om naar kantoor te gaan heb ik ook de boom voor ons huis gefotografeerd, maar het resultaat was te donker. Kale bomen, korte dagen, koude wind en natte sneeuw. Yep, 't is winter.

Colder II

Donderdag 23 Oktober 2003 om 23:31

Vanavond moest ik voor een vergadering van de CNI naar Ede. Een prima gelegenheid om even langs te wippen bij Colder. We hebben een kluiftouw voor 'm gekocht, dat een tijdje in het nest blijft liggen zodat de geur van het nest eraan blijft hangen. Als de pup over een paar weken bij ons komt, krijgt hij dat touw mee: dat helpt 'm door de eerste heimwee heen. Hopen we. Colder als kool, en vindt het best - al is het allemaal nog wat onwennig. Hij wordt uitstekend verzorgd, en dat is 'm aan te zien ;-)

Nuna II breekt alle records

Donderdag 23 Oktober 2003 om 15:08

Nuna II, de Nederlandse zonnecel-op-wielen die ter gelegenheid van de World Solar Challenge sinds 19 oktober Australië van Noord naar Zuid doorkruiste, heeft de rit van 3010 kilometer voltooid in slechts 30 uur en 54 minuten. Daarmee verbeterde ze het vorige record (dat op naam van voorganger Nuna I stond) met een uur en een kwartier. Een topsnelheid van 110 km/h bleek haalbaar, toch nog een aardig eind verwijderd van de theoretische top van 170 km/h. Hoe dan ook, een prestatie van formaat. Nu snel de technologie gereed maken voor consumenten!
NuonSolarTeam

Muziek in het leven

Woensdag 22 Oktober 2003 om 16:26

Apple's iTunes is sinds enige dagen beschikbaar voor Windows. Thuis op de G4 is het mijn favoriete app, waar mijn enige probleem is dat het met een database van vele tientallen GB's een beetje traag wordt. Maar de beleving, het browsen door de collectie op genre, artiest of album - helemaal OK. Nu ook op de zaak... iTunes op een Windows 2k machine. En na een paar dagen kan ik u nu zeggen: het werkt als vanouds. De radio staat uit.
Apple iTunes

Daniel Pearl

Woensdag 22 Oktober 2003 om 15:23

Volgens US Officials is Khalid Sheikh Mohammed, het meesterbrein achter de 9-11 aanslagen, persoonlijk verantwoordelijk voor de brute moord op WSJ journalist Daniel Pearl
Yahoo! News

NITF en NewsML vernieuwd

Woensdag 22 Oktober 2003 om 15:16

De International Press Telecommunications Council heeft vorige week een 'upgrade' van de twee meest gebruikte digitale nieuwsdistributie standaarden goedgekeurd. (via IJ)
Press Release

Interactief fotoalbum

Dinsdag 21 Oktober 2003 om 14:48

Foto's uploaden, gedeeltes markeren met een kadertje en becommentariëren maar. Een killer-app!
Fotowiki v 0.1.1