Back to business

Maandag 20 Oktober 2003 om 11:48

De vakantie is voorbij, vanmorgen eerst maar eens alle mail bijgelezen. Ruim 450 emails, waarvan ik gelukkig een groot deel thuis al had verwerkt. De hoeveelheid spam in mijn inboxen is te verwaarlozen, dankzij de uitstekende filters die Peter in de mailverwerking toepast.

Dat dit systeem goed werkt merk ik aan de paar accounts die thuis om die filters heen gaan. Daarop ontvang ik wel spam, die vervolgens door 'Mail', het mailprogramma op m'n Mac worden gefilterd. Dat werkt ook prima: vele tientallen spams per dag belanden in de 'junkmail' folder, die ik onregelmatig doorzoek op 'false positives' (mailtjes die ten onrechte als junk worden aangemerkt). 'Mail' is trouwens erg intelligent en leerde al heel snel wat ik spam vind en wat niet. Mijn handmatige na-controle is daardoor een vrij zinloze bezigheid geworden.

En dan natuurlijk updaten: het OS patchen (Windows 2000), browser (Firebird) en emailclient (Thunderbird) updaten, Antivirus signatures bijwerken, iTunes voor Windows(!) installeren, applicatie-firewall opnieuw afstellen, een paar telefoontjes tussendoor - en om vliegt de ochtend. Zometeen vroeg lunchen, vanmiddag naar CapCave.

Het zeven-gaten OS

Vrijdag 17 Oktober 2003 om 08:10

CERT waarschuwt voor maar liefst zeven gaten in Windows en Exchange. De impact varieert van een vleugellam systeem tot hackers die programma's kunnen installeren en uitvoeren. Microsofts oplossing: functies uitschakelen en patchen. De echte oplossing: switchen!
CERT Advisory

Colder

Donderdag 16 Oktober 2003 om 21:19

Vandaag zijn we verder gegaan waar we eerder afhaakten. Maar de dag liep anders dan we verwacht hadden... Al snel liepen we de herder tegen het lijf die we ook dinsdag hadden gezien. De kids en ik hadden een verschil van mening over de hoeveelheid honden die hij voor zijn werk gebruikte, dus dit was een mooie gelegenheid het aan de beste man zelf te vragen (twee honden, ik won ;-)). We keuvelden wat over het weer, wandelen over de hei, schaapjes en hondjes. Hij had een derde hond bij zich, een pup in opleiding.

Jeugdkerk Reloaded - Utrecht

Woensdag 15 Oktober 2003 om 18:44

Als de bijeenkomsten straks even aansprekend en inhoudsvol zijn als hun website, belooft dat nog wat! Deze jongens krijgen mijn volle steun. Klasse!
Reloaded

Mozilla Firebird 0.7 is uit!

Woensdag 15 Oktober 2003 om 13:03

'The Best Browser, Bar None!' roepen ze zelf, en daar is geen woord van gelogen.
Firebird

Unieke Dwarreling

Woensdag 15 Oktober 2003 om 11:14

We hadden de smaak te pakken gekregen, na 'Op ieder doosje past een dekseltje'. De bedenkster van die cache, Dwarreltje, heeft meer van dit soort juweeltjes uitgezet. Gistermiddag hebben we haar 'Unieke Dwarreling' gelopen, een tocht van dik 15 kilometer over de Zuid-Veluwe. De parkeerplaats stond bomvol, maar onze vrees bleek onterecht: het gebied absorbeert al die gasten . We zijn tijdens zes uur wandelen maar vijf mensen tegengekomen. Een daarvan was een schaapsherder, die zijn drenkte bij een poel. Twee honden assisteerden hem bij zijn werk: een boeiend samenspel! De route voerde langs paadjes soms niet breder dan een oud wildspoor, waar we in overheen moesten, kris-kras door een van de mooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. De tocht verliep voorspoedig, maar we zijn te laat begonnen. De zon voor we de derde (van vier) caches konden localiseren, en toen waren we hemelsbreed nog 3,5 kilometer verwijderd van de parkeerplaats. Tijd om de aftocht te blazen, want 's avonds is het gebied voor de dieren. Op de terugweg naar de auto zagen we verscheidene silhouetten van grof wild dat, gebruik makend van de dekking van de invallende nacht, fourageerde. Deze cache gaan we binnenkort afmaken - maar vandaag houden we even rust ;-)

Oude foto's

Dinsdag 14 Oktober 2003 om 10:23

Volg bij "Aangespoeld" de spannende speurtocht naar het verleden van een kistje met diarollen.
Aangespoeld.web-log.nl

Op ieder doosje pas een dekseltje

Dinsdag 14 Oktober 2003 om 09:15

Deze week hebben we vakantie. Oorspronkelijk wilden we kamperen, maar ik slaag er niet in de rest van het gezin te overtuigen van de geneugten van het slapen onder tentdoek in de herfst ;-). Niet getreurd, vakantie is voor mij 'geen verplichtingen en lekker de tijd voor elkaar', en dat kan ook prima vanuit huis. Gistermiddag hebben we een heerlijke cache gelopen, een wandeling van ruim 5 uur over de Zuid-Veluwe, smullend van de laatste bosbes en een handvol . Zwammen in en maten, tegen het kleurrijke decor van en in herfsttooi. Naast veel van grof wild zagen we ook tweemaal zwijnen wegschieten. Sommige stukken van de route waren volledig door ze omgeploegd... Tegen half zes trok Jochum de uit de grond. Op de terugweg hebben we de telescoop opgehaald, die ik bedoeld had voor de sterrenhemel boven de Vogezen. Ach, dat zijn dezelfde sterren als boven Nieuwegein. Nu maar hopen op een paar heldere nachten!

Vatican - condoms don't stop HIV

Maandag 13 Oktober 2003 om 10:22

Gisteravond op de BBC: een schokkend relaas over de oogkleppen van de Katholieke kerk. Is de RKK nou helemaal van God los? Miljoenen de dood injagen vanwege een doctrine? Natuurlijk is geen sex veiliger dan safe sex, maar wat staat die constatering ver van het leven! Het is onbestaanbaar dat de kerk HIV patienten afraadt condooms te gebruiken, omdat ze geen 100% bescherming bieden. Binnenkort ontdekken de wetenschappers van het Vaticaan dat niet autorijden veiliger is dan autorijden met de gordel om. Het wachten is op een Pauselijk decreet dat het dragen van autogordels indruist tegen God's souvereine beschikkingsrecht over leven en dood, en daarom vermeden moet worden. Dieptriest.
Panorama