Governator Arnie: 'I will not fail you.'

Woensdag 08 Oktober 2003 om 09:34

Arnold Schwarzenegger is de nieuwe gouverneur van Californië. De 'faul play' campagne van de democratische kandidaten heeft zich als een boomerang tegen henzelf gekeerd. De kiezer liet zich niet overtuigen door de vele geruchten over Arnie die de laatste week over hen heen werd gestort: beschuldigingen over verkrachtingen, aanrandingen, Nazi-sympathieën - alles wat hem maar enigzins in diskrediet kon brengen werd op het laatste moment in de strijd geworpen. Een slechte strategie, want nu de kiezers de geruchten niet op waarheid konden toetsen hebben ze de beschuldigingen terecht massaal als vuilspuiterij terzijde geschoven. Innocent until proven guilty. Maar als die beschuldigingen wel waar blijken te zijn, zit Californië straks met de gebakken peren.

Internet Explorer op de schop (II)

Dinsdag 07 Oktober 2003 om 09:43

Het Eolas patent vereist een aanpassing van manier waarop Internet Explorer omgaat met ActiveX en Java applets. Microsoft heeft zojuist de modificaties bekendgemaakt. In het voorjaar van 2004 verschijnt een update voor IE6 (een testversie is al beschikbaar voor developers). De belangrijkste consequentie voor de gebruiker is dat de browser hem voortaan een 'OK / Cancel' dialoogvenster voorschotelt voor elke <object>, <embed> of <applet> tag die in de html code staat. Dat is natuurlijk een fikse achteruitgang in de beleving van de gebruiker. De oplossing voor dat probleem is een aanpassing van de paginacode. Een mega-klus: vele miljoenen websites zullen moeten worden omgebouwd door hun webmasters. Op termijn zullen daar 'autorepair'-tools voor verschijnen, maar voor developers die daar niet op willen wachten is een handmatige omkatmethode bedacht. Die is gebaseerd op externe Javascript files: heeft de gebruiker JS uit staan, dan houdt het feest op. Wederom zeg ik u: bekeert u!
Information for Developers about Changes to Internet Explorer

Cijfertjes

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:31

Nu we toch met cijfertjes bezig zijn... Kole's Queeste groeide in het eerste kwartaal van zijn bestaan gestaag, dank u. Vanaf 11 juli scoorden we 28 hele pageviews van 24 unieke IP-adressen, in augustus 673 PV's van 391 IP's en in september 1775 PV's van 1075 IP's. Uiteraard zijn daar alle 'eigen' IP-adressen (van collega's en eigen PC's) uitgefilterd.

Perseus - The Blogging Iceberg

Maandag 06 Oktober 2003 om 15:12

Gevonden in de essay lijst van BloggerCon: wat cijfertjes uit de blogosphere. De onderzoekers bekeken 3634 weblogs die gebruik maken van een van de acht grote weblog-diensten zoals Blog-City en BlogSpot, samen goed voor ruim 4 miljoen blogs. Blogs als deze (gehost op een eigen server) bleven dus buiten beschouwing, waardoor toch een wat vertekend beeld ontstaat. Zo kan ik u verzekeren dat ik geen 13-19 jarige vrouw ben, en ook de updatefrequentie van Kole's Queeste (150 berichten in 3 maanden) is niet te vergelijken met het door de onderzoekers gevonden gemiddelde van eenmaal per twee weken. Tweederde van de blogs lag er zelfs totaal verweesd bij. Een paar andere opvallende cijfers: slechts 1% van de blogs wordt dagelijks bijgewerkt. Ruim 80% van de blogs linkt naar externe sites, maar de traditionele nieuwssites komen er met slechts 9,9% van de links bekaaid vanaf.
Perseus - The Blogging Iceberg

Peppelbos, Houten

Zondag 05 Oktober 2003 om 19:39

Geocaching is een van onze passies. Lekker wandelen door de natuur op zoek naar de cache: een waterdichte doos met 'goodies', waarvan je de locatie met behulp van een GPS-ontvanger, kaart, kompas en ouderwets spoorzoeken moet achterhalen. Een heerlijke hobby, voor alle jaargetijden. Wil je er meer van weten, bezoek dan de geocaching.nu website. Daar staat een uitstekende uitleg.

Prins Clausbrug tijdens de spits

Donderdag 02 Oktober 2003 om 11:36

"Met 320.000 vierkante meter kantoorruimte, 32 hectare bedrijventerrein, een hotel, winkels, sportvoorzieningen en een toekomstig HOV station met transferium vormt Papendorp een goed ontsloten toplocatie voor bedrijven." Die toplocatie wordt vanuit Utrecht ontsloten door de Prins Clausbrug, een architectonisch juweeltje. Strakke lijnen en een 92 meter hoge pyloon kenmerken het markante object, dat in juni feestelijk werd geopend door Prinses Maxima. Nu staat hij er desolaat en vrijwel ongebruikt bij. Niet zo verwonderlijk: eenmaal over de brug, in Papendorp, beland je in een verstilde bouwput. De recessie is hier voelbaar. Megalomane kantoorkolossen in verschillende stadia van voltooiing wachten tegen beter weten in op huurders. Slechts een enkel gebouw is bevolkt, getuige de leasebakken die netjes in het gelid in de modder staan. Tegen de tijd dat de economie weer aantrekt is Papendorp er klaar voor.

OpenOffice

Donderdag 02 Oktober 2003 om 10:43

Goed nieuws voor wie op zoek is naar OpenSource alternatieven voor Microsoft producten: OpenOffice 1.1 is uitgebracht. De interface is een stuk vriendelijker geworden, de applicatie is meer robuust en bovendien vier- tot zesmaal sneller geworden. Aangenaam extraatje: vanuit OpenOffice kun je direct exporteren naar Adobe PDF en Macromedia Flash. Nice...
OpenOffice.org

The Return Of The King

Woensdag 01 Oktober 2003 om 12:06

17 december in de bioscoop: de derde episode van 'Lord of the Rings'. De trailer ziet er veelbelovend uit...
Trailer

Bot nieuwe minister van BuZa

Dinsdag 30 September 2003 om 18:10

Minister-president Balkenende heeft vanochtend dr. B.R. Bot gevraagd per 3 december aan te treden als minister van Buitenlandse Zaken. Bot heeft daarop 'met zeer veel enthousiasme 'ja' gezegd', aldus een communique van de regering. Dr. Bot heeft een indrukwekkende staat van dienst: vanaf 1963 tot aan zijn pensioen in 2002 was hij als diplomaat in Buitenlandse Dienst achtereenvolgens gestationeerd bij de EG, in Argentinië, Duitsland en bij de NATO, waarna hij ambassadeur werd in Ankara. Vervolgens vervulde hij een positie als Secretaris-Generaal op BuZa en ten slotte vertegenwoordigde hij tien jaar lang Nederland bij de EU. Afgaand op zijn CV lijkt hij een solide keuze.
CURRICULUM VITAE Dr. Bernard Rudolf Bot