Paus ernstig ziek

Dinsdag 30 September 2003 om 17:10

Kardinaal Joseph Ratzinger heeft in een interview in het Duitse weekblad Bunte alle gelovigen opgeroepen te bidden voor de Paus. De gezondheid van Johannes Paulus II holt achteruit.
Guardian Unlimited

Nogmaals Clark

Dinsdag 30 September 2003 om 16:41

Tot mijn verrassing is een van de redacteuren van Clark's Blog Team Cameron Barrett. Ik ken Cam al jaren in een andere functie, namelijk als 'ListMom' van de CMS-list (een high-volume discussielijst voor content management professionals). It's a small world...
Wesley Clark - Official Blog

Linken

Dinsdag 30 September 2003 om 16:21

Links houden de gemoederen danig bezig. Na Endemol's Sterrenbeurs linkverbod en Edward Breedvelds aanvaring met de Makro over een deeplink, schrijft Dave Winer een essay over links voor BloggerCon. Hij breekt overigens zijn eigen regels door aan het einde van het essay niet te linken naar een geciteerde bron. Voor wie echt diep wil graven: eind vorig jaar heeft Deborah Lakerveld een uitstekende scriptie geschreven over 'Verboden links' (pdf) vanuit privaatrechtelijk perspectief.
Zo, ik ben even uitgelinkt - en u kunt weer vooruit met lezen ;-)

Clark en de snelheid van het licht

Dinsdag 30 September 2003 om 12:25

"I still believe in e=mc², but I can't believe that in all of human history, we'll never ever be able to go beyond the speed of light to reach where we want to go. I happen to believe that mankind can do it." Opvallende uitspraak van deze man, die vele geheime militaire experimenten moet kennen.
Wired News

Registratie: overgeleverd aan de wolven

Dinsdag 30 September 2003 om 11:52

Zondagmiddag zagen we vanaf de Ring Utrecht grote rookwolken boven het industriegebied aan de Noordersluis, zo ongeveer waar onze autodealer Dirk Knopper is gevestigd. De politieafzettingen deden een grote brand vermoeden. Toen we een paar uur later terugreden was de rust weergekeerd. Nieuwsgierig surfde ik vanmorgen naar de regio pagina van Wegenerochter het 'Utrechts Nieuwsblad'. Daar stonden slechts een paar regeltjes over een afgesloten brug vanwege een brand, met een 'lees meer' linkje. U weet wel, zo eentje:

Zondag - rustdag

Zondag 28 September 2003 om 21:25

Vanmorgen is Roan gedoopt, zoon van Mark-Jörg en Annelies. Het was een mooie dienst, maar wel in Meppel, zodat we om acht uur de deur uit moesten om op tijd in de kerk te kunnen zijn. De liturgie was aansprekend en doordacht opgezet, met veel aandacht voor de doop. Wij kennen dat niet zo: de doop is in onze gemeente wel een feestelijk moment, maar een relatief klein onderdeel van de dienst. Ook om puur praktische redenen: dit jaar zijn er al meer dan twintig kinderen geboren...

Sterrenbeurs

Zaterdag 27 September 2003 om 15:46

Het rommelt achter de schermen van de Sterrenbeurs, dat was wel duidelijk. Adam Curry geeft op zijn weblog zijn versie van het geheel. Ik kan niet beoordelen of het de waarheid, de gehele waarheid en niets dan de waarheid is. Slechts twee opmerkingen daarom van mijn kant: ik herken de door Adam beschreven bedrijfscultuur, en ik moet hem in elk geval gelijk geven wat betreft zijn eerdere voorspelling dat weblogs een opvallende en belangrijke rol in de Sterrenbeurs-soap spelen. Of eigenlijk: in heel medialand. Waarbij mijn inschatting is, dat dit slechts een klein voorproefje is van de impact die weblogs gaan hebben op grote delen van de samenleving.

Weblogs zullen de wereld niet veranderen. Maar ze zullen wel grote invloed hebben op de nieuwsgaring en het communicatielandschap, en zo een stempel op het tijdsgewricht zetten. Als elk succesvol communicatiemiddel zullen 'We-Media' strategisch worden ingezet: door organisaties, bedrijven, presidentskandidaten, IT-ers... Een kakofonie van stemmen. Zoals ik al eerder schreef, zal het daarbij aankomen op het 'beproeven der geesten': een vaardigheid waarin we met z'n allen nog wel wat groei kunnen gebruiken. Grappig detail is dat die mijmering destijds ook werd getriggerd door een posting van Adam Curry.

Robert Palmer (54) overleden

Vrijdag 26 September 2003 om 15:15

Robert Palmer, de Engelse gentleman-rocker (bekend van 'Can We Still Be Friends' en 'Addicted To Love') is in Parijs overleden aan een hartaanval.
CNN.com

Eolas 'update'

Donderdag 25 September 2003 om 17:48

Steeds meer partijen zien de grote impact van het Eolas-arrest op het Internet 'as we know it'.
CNet: Eolas case shakes up software rivalries