KPN biedt scholen gratis breedband

Dinsdag 23 September 2003 om 16:31

Het 'vaste winkelnering' contract van OCenW met NL-Tree werd per 1 januari aanstaande opengebroken, om de concurrentie te bevorderen. Dat werkt: KPN biedt scholen nu gratis Internet aan. Daar zal de concurrentie blij mee zijn ;). Ik wel, overigens: nu houden scholen geld over om te investeren in ICT en een CMS.
KPN aanbod

Regenboog

Dinsdag 23 September 2003 om 11:37

Vanmorgen vroeg sierde een dubbele regenboog de hemel. Een regenboog raakt me altijd weer: niet alleen als een prachtig natuurverschijnsel, maar ook als een herinnering aan het verhaal van de zondvloed, en Gods belofte van trouw aan de mensheid. De Joden zeggen een kort gebed als ze een regenboog zien: "Baruch Atah Adonai Eloheinu Melech ha'olam oseh ma'aseh vereshit", vrij vertaald: "Ik prijs U, Eeuwige God, koning van het heelal, die alles schiep". Amen to that!

VS vs. de wereld

Maandag 22 September 2003 om 12:14

De nieuwe Democratische presidentskandidaat, Wesley Clark, heeft volgens een Newsweek peiling reeds in de eerste drie dagen van zijn campagne alle competitie achter zich gelaten. Zelfs Howard Dean en Joe Lieberman (elk 12%) legden het af tegen de 4-sterren generaal in ruste, die 14% van het Democraten electoraat voor zich won. Zijn populariteit heeft hij deels te danken aan zijn eigen kwaliteiten, deels aan de groeiende ontevredenheid over Bush. Heel opvallend is het verschil tussen de peiling die Newsweek eind vorige week hield en een MSNBC schaduwpeiling. Zou het Amerikaanse online publiek nu zoveel weldenkender zijn dan het niet-online publiek, of schuilt het verschil vooral in het feit dat iedere online wereldburger aan de MSNBC poll kan deelnemen, terwijl Newsweek uitsluitend Amerikanen bevroeg? Met name de laatste vraag is in dat opzicht een indicator. In Europa is Clark bekend (en gewaardeerd) vanwege Operation Allied Force in Kosovo, terwijl de gemiddelde Amerikaan geen idee heeft waar dat over gaat: 45% van de Newsweek respondenten had nog nooit van Wesley Clark gehoord.

Trouw & de Miljoenennota

Zaterdag 20 September 2003 om 12:35

Trouw biedt twee commentaarlijnen: eentje via een nieuwe A4-krant (pdf) over de verzorgingsstaat, eentje via de reacties van het TrouwKabinet.
TrouwKabinet reageert op de Miljoenennota

Isabel(le)

Vrijdag 19 September 2003 om 16:47

Wervelstorm Isabel, gefotografeerd vanuit het International Space Station (via Dave Winer). Klik op onderstaande link voor meer foto's.
Space Station Crew Photographs of Hurricane Isabel

Microsoft email? Virus!

Vrijdag 19 September 2003 om 11:02

Vanochtend drie zes mailtjes in de mailbox die zich voordeden als 'security bulletins' van Microsoft, met patches als bijlage, maar die in werkelijkheid W32.Swen-virusmailtjes waren. Microsoft stuurt echter nooit patches via email en bovendien bleek uit de headers duidelijk dat Microsoft niet de afzender was: iets te doorzichtig allemaal. Dessalniettemin een aardige poging, waar veel gebruikers met open ogen in zullen trappen. U niet meer, want u bent nu gewaarschuwd.
Virusalert.nl

Internetjournalistiek: niche-uitgevers winnen terrein

Donderdag 18 September 2003 om 17:14

Erik van Heeswijk beschrijft in 'de digitale journalist' de stand van de internetjournalistiek in Nederland, en geeft en passant de richtingen aan waarin hij denkt dat deze zich zal ontwikkelen. Interessant om te lezen, en ook boeiend om zijn visie naast de bijdragen van Ren de Vree en Arthur Graaff aan dit weblog te leggen. Vooral zijn observatie dat de markt verschuift van een meer gecentraliseerde benadering met voornamelijk algemeen nieuws, naar sterker gesegmenteerde niches, vind ik heel herkenbaar. Die ontwikkeling is overigens niet nieuw: toen ik eind jaren negentig bij World Online betrokken was bij de consumentenportals werd daar al nagedacht over 'vertical portals' oftewel vortals. Kenmerkend voor die vortals was de diepe, smalle opzet (diepgravende, gespecialiseerde sites over een specifiek en duidelijk afgebakend onderwerp) in tegenstelling tot de brede en ondiepe benadering van de portal. Wat mij betreft zijn de beste en meest bruikbare weblogs exponenten van deze school. (via de Internetjournalist)
De Digitale Journalist

Ontbijtgast

Donderdag 18 September 2003 om 11:00


Vanmorgen aan het ontbijt (lekker in de tuin) zag ik het grote web dat ons vijvertje half overspant glinsteren in het zonlicht. Het web had ik al eerder bewonderd, maar de spin bleef steeds zorgvuldig buiten beeld. Met een plantenspuit heb ik het web vochtig gemaakt. De trilling deed de spin met een noodvaartje naar het midden van het web sprinten, waar hij vervolgens even gewillig bleef poseren. Lekker in het zonnetje, wachtend op zijn ontbijt.

Clark ziet de kracht van Internetcommunities

Woensdag 17 September 2003 om 15:14

In een persoonlijke videoboodschap aan de mensen achter de 'draft-websites' zei Clark: "I don't think, as i said, there has been anything this powerful in a long, long time in American politics."
Clark (video/quicktime Object)