Vreeswijk bij kaarslicht 2010

Woensdag 15 December 2010 om 22:22

2010-12/vreeswijk-bij-kaarslicht-2010.jpg

Vanavond, 15 december, zong Jochum tijdens Vreeswijk bij kaarslicht 2010 voor het eerst in het kerstkoor van meester Ton, in de voetsporen van zijn grote zus. Een wending die we vorig jaar niet hadden zien aankomen: sindsdien heeft hij echter het zingen ontdekt en is hij van 'brommer' omgeturnd tot veelbelovend zanger in de dop.

Vreeswijk bij kaarslicht was verder als vanouds (2004, 2007, 2009) feeëriek, zij het met wat commerciëlere accenten - en een icesculpter. Plaatjes na de break!

Ilse DeLange majesteitelijk in De Vorstin

Maandag 29 November 2010 om 12:08

2010-11/ilsedelange__12.jpg

"Was bijzonder vanavond, anders dan anders... Het moest ff klein ipv groot... soms moet dat" twitterde Ilse DeLange gisteravond na afloop van haar magistrale Sky Radio Showcase in De Vorstin in Hilversum. En dat is precies wat ze deed. Halverwege de set liet ze spontaan stoelen op het podium aanrukken, verzamelde de bandleden om zich heen en toverde een stampvolle zaal om tot een sfeervol, intiem onderonsje. Wat een vakvrouw! Meer plaatjes na de break.

Kijk eens hoe de bloemen groeien

Vrijdag 26 November 2010 om 19:43

Roos

Hier hadden foto's kunnen staan van de crash die afgelopen woensdag Saartje (onze Citroën Xsara) de kop kostte. Of een klaagzang over hoe onze rijdende tank (de Volvo 940) een dag later bezweek aan een gebroken distributieriem. Maar dat gaan we niet doen. In plaats daarvan krijgt u foto's van bloemen.

William de Blaise

Zaterdag 13 November 2010 om 13:35

Songs, stories and a train

Dinsdag 02 November 2010 om 11:57

Jason Upton's nieuwe album 'Live from Dublin: Songs, stories and a train' is een pareltje. Een gewone registratie van een gewoon concert annex worshipservice, zoals Jason er zovele verzorgt over de hele wereld. Niet bedoeld om ooit uit te brengen, al was het maar vanwege de treinen die op het naastgelegen rangeerterrein heen en weer rijden en de band af en toe overstemmen. Maar tegelijk was de avond zo mooi dat Jason dit voorjaar besloot de werkopname gewoon uit te brengen. Ik heb 'm gekocht via iTunes en ik ben er blij mee!

Onderstaande track is één van de stories, over hoe zijn zoontje Samuel hem probeert te helpen. Niet alleen een grappig verhaal, op een heel onderhoudende manier verteld, maar de wending aan het eind maakte het in één klap tot een heel relevant en bevrijdend verhaal voor mijzelf. En dat is nu wat ik zo leuk vind aan Jason Upton: de directe toepasbaarheid, het haarscherpe spiegelbeeld dat hij me voorhoudt, op zijn eigen, milde manier.

Download ihelpyoudaddy.mp3.

"ihelpyoudaddy" speelt.

Zonheuvel

Zondag 31 Oktober 2010 om 18:44

Zonheuvel

De kruinen van de bomen op landgoed Zonheuvel baadden in het late middagzonnetje. Meer plaatjes van de wandeling na de break!

Kleur en contrast

Zaterdag 23 Oktober 2010 om 12:00

100 f/2.8

Eén van de fijnste eigenschappen van m'n oude Olympus Zuiko objectieven is de rijke, subtiele kleurtoon. Bovenstaand plaatje schoot ik net met m'n trouwe 100mm f/2.8, die dankzij een OM-4/3 adapter op de nieuwe e-620 body past. Die oude lenzen krijgen dus een tweede leven!

Stel je voor! (Vakantiebijbelfeest 2010)

Woensdag 20 Oktober 2010 om 23:19

Herfstvakantie in Utrecht, de regen valt met bakken uit de hemel. Maar binnen in de Jeruzalemkerk is het warm en alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom op het vakantiebijbelfeest!

Vorig jaar namen Rineke en ik afscheid en werden we hartverwarmend uitgezwaaid, maar deze dagen lopen we weer als vanouds rond op het feest... De zangleider, vriendin Mariette, kan namelijk elk moment worden weggeroepen om te kramen en ik ben haar plan B. Zolang ze er nog is heb ik echter alle tijd om te genieten en te fotograferen!

De plaatjes vindt u in een Flickr-setje van het VBF 2010. Na de break een filmpje dat twee filmpjes die Rineke maakte van de Vogels (de oudste groep kinderen) die na tweemaal een half uurtje djembé-workshop van Samir ons versteld lieten staan met een kort voorproefje van het optreden dat ze voorbereiden!

Op een grote paddenstoel...

Woensdag 29 September 2010 om 13:34

2010-09/paddenstoel_4.jpg

Vanmorgen zag ik op weg naar m'n werk uit een ooghoek een paar schitterende vliegenzwammen in de berm. Té mooi om te negeren, dus na de lunch ben ik er naar toe gelopen en heb een paar plaatjes geschoten. Meer na de break!